ساختمان بنیاد ایران شناسی ثبت ملی شد .



شورای سیاستگذاری ثبت، 6 اثر تاریخی فرهنگی استان تهران شامل خیابان ولیعصر، تالار وحدت، موسسه گیاه‌پزشکی و دو تپه باستانی خمارآباد و صادق‌آباد در شهر ری را به همراه مرکز اسناد بنیاد ایرانشناسی ثبت ملی کرد.
به گفته روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران، بنیاد ایران‌شناسی به عنوان مؤسسه‌ای علمی و پژوهشی است که در سال ۱۳۷۶ و زیر نظر نهاد ریاست جمهوری، تاسیس شد. این بنا امروز (7 دی 90) در چهارمین همایش ثبت آثار میراث فرهنگی در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.
این بنا (بنیاد ایرانشناسی) که با هدف شناخت جلوه‌های گوناگون فرهنگی ایران تاسیس شده دارای معماری متفاوت از معماری 30 سال اخیر ایران و دارای هویتی ایرانی است و این هویت بخشی به بنا با استفاده از مواد و مصالح جدید باعث ناهمگونی در بنا نشده است.
طراحی بنا با توجه به قرارگیری معماری معابر و حیاط‌های آن درونگرا طراحی شده است. این موسسه دارای دو حیاط است که نقش محوری در بنا دارند. ستون‌های آن یادآور آجرکاری سلجوقی، آب نماهای موجود در حیاط مرکزی و درونی یادآور آب نمای ارگ کریمخانی شیراز و باغ شازده کرمان است.
کتابخانه و مرکز اسناد بنیاد ایران‌شناسی به عنوان گنجینه معنوی بنیاد با هدف، گسترش مرزهای دانش و اطلاعات در حوزه ایران‌شناسی، معرفی و حفظ پیشینه تاریخی، ادبی، فرهنگی و علمی ایران و ایرانیان، گردآوری، سازماندهی و نگهداری مراجع و منابع ایران‌شناسی، ایجاد فضای مناسب برای مطالعه و پژوهش و ارایه خدمات کتابخانه‌ای به کاربران از سال 1380 در 1700 متر مربع آغاز به کار کرده است.
این کتابخانه دارای 100 هزار جلد کتاب، شامل 90 هزار عنوان کتاب فارسی و عربی و همچنین 10هزار جلد کتاب لاتین است. 6 هزار و 94 عنوان مدرک اعم از گزارش، طرح و پایان‌نامه به زبان‌های فارسی و لاتین، 500 جلد کتاب نسخه خطی و چاپ سنگی، 15 هزار و 827 عنوان مقاله به زبان فارسی، 20 هزار و 983 مدرک غیر کتابی، شامل: پوستر، نقشه، کارت‌‌پستال، لوح فشرده، عکس، اسلاید، فیلم و بیش از 2457 عنوان نشریه، از دیگر مدارک تخصصی ایران‌شناسی موجود در این کتابخانه است که برای علاقه‌مندان به مباحث شناخت ایران فراهم آمده است.
منبع خبر: http://www.ical.ir